13.12.16

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΑΝΓΚΟ / UN TANGO MAS (2015)

Υπόθεση: Η Maria Nieves Rego και ο Juan Carlos Copes γνωρίστηκαν όταν ήταν 14 και 17 αντίστοιχα και χόρεψαν μαζί για περίπου 50 χρόνια. Αγάπησαν και μίσησαν ο ένας τον άλλον και πέρασαν πολλούς επίπονους χωρισμούς και επεισοδιακές επανασυνδέσεις. Τελικά αυτός την άφησε για μια γυναίκα 20 χρόνια νεότερη του, με την οποία και έκαναν μαζί δύο παιδιά. Τώρα, στη δύση της ζωής τους, ο Juan και η Maria μοιράζονται την ιστορία τους, ενώ παράλληλα μια ομάδα νέων χορευτών και χορογράφων τάνγκο από το Μπουένος Άιρες, μεταμορφώνουν τις πιο όμορφες, συγκινητικές και δραματικές στιγμές του ζευγαριού σε εκπληκτικές τανγκο-χορογραφίες.

Σκηνοθεσία: German Kral
Σενάριο: German Kral
Ηθοποιοί: María Nieves Rego, Juan Carlos Copes
Κατηγορία: Μουσική
Χώρα: Αργεντινή
Διακρίσεις: Συμμετοχή στα φεστιβάλ Cleveland International Film Festival, Stockholm Film Festival και Yamagata International Documentary Film Festival. 

8.12.16

Αφιέρωμα της Κινηματογραφικής λέσχης στον James Dean



Αυτή την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ξεκινάει αφιέρωμα στον James Dean με προβολή της ταινίας "Επαναστάτης χωρίς αιτία"
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα προβληθεί η ταινία "Ο Γίγας"

Ο πρόωρος τραγικός θάνατός του πάνω στην ακμή της επιτυχίας του, έπειτα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, εδραίωσε την θρυλική του υπόσταση. Ήταν ο πρώτος ηθοποιός που έλαβε μεταθανάτια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού, και παραμένει ο μοναδικός ηθοποιός που έχει δύο μεταθανάτιες υποψηφιότητες στην υποκριτική. Το 1999, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον κατέταξε ως τον 17ο καλύτερο αστέρα κινηματογράφου της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ στην λίστα AFI 100 Χρόνια... 100 Αστέρια. 

Ώρα έναρξης : 20.00 
Είσοδος ελεύθερη



7.12.16

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ / UN CUENTO CHINO (2011)

Υπόθεση: Ο Ρομπέρτο είναι ένας μεσήλικος εργένης, ο οποίος εκτός του ότι διατηρεί ένα μαγαζάκι με σιδηρικά σε μια γειτονιά του Μπουένος Άιρες είναι και μανιακός συλλέκτης άρθρων που περιγράφουν ασυνήθιστες αληθινές ιστορίες με τραγική κατάληξη. Χαρακτηριστική περίπτωση στραβόξυλου, μιλά με ελάχιστους ανθρώπους και λειτουργεί στην επιχείρησή του αλλά και στη ζωή του με ακρίβεια και αυστηρούς κανόνες. Μια μέρα θα βρει στο δρόμο του τον Τζουν, έναν ευγενικό Κινέζο που ψάχνει να βρει τον θείο του στην Αργεντινή χωρίς να ξέρει λέξη στα ισπανικά, παίρνοντας τη δύσκολη για τον ίδιο απόφαση να τον βοηθήσει.
Σκηνοθεσία: Sebastián Borensztein
Σενάριο: Sebastián Borensztein
Ηθοποιοί: Ricardo Darín, Ignacio Huang, Muriel Santa Ana
Κατηγορία: Δράμα, Κωμωδία
Χώρα: Αργεντινή
Διακρίσεις: Πολλές υποψηφιότητες και βραβεία από την Ακαδημία Κινηματογράφου της Αργεντινής μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινία και Καλύτερού Ηθοποιού. Πολλές συμμετοχές και Βραβεία. (Goya Awards, Havana Film Festival κ.α.)