4.2.19


Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ / EIN GESCHENK DER GÖTTER *(2014)

Σκηνοθεσία:  Όλιβερ Χάφνερ 
Σενάριο:  Όλιβερ Χάφνερ 
Πρωταγωνιστούν: Αδάμ Μπουσδούκος, Καταρίνα Μαρί Σούμπερτ, Πολ Φάσναχτ
Κατηγορία: Κομεντί  
Χώρα: Γερμανία
Διάρκεια: 102'
Διακρίσεις:  Η ταινία κέρδισε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου 2014 το Βραβείο Κοινού και της Καλύτερης Παραγωγής.

*Η ταινία προβάλλεται  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε. Η είσοδος είναι δωρεάν.*

Μαθήματα αρχαίου δράματος και κοινωνικής αλληλεγγύης σε μια εύκολων λύσεων κωμωδία με άρωμα Κεν Λόουτς.
Να μια ιδέα που θα άρεσε στον Κεν Λόουτς: Απολυμένη ηθοποιός από το θέατρο όπου δούλευε χρόνια, η 36χρονη Άννα βρίσκεται στην ουρά του γραφείου ευρέσεως εργασίας και από εκεί επικεφαλής μιας ομάδας ανέργων, οι οποίοι, αντί να παρακολουθήσουν μαθήματα πληροφορικής, αναγκάζονται να κάνουν πρόβες για το ανέβασμα της «Αντιγόνης». Η ετερόκλητη προλεταριακή ομάδα, η κοινωνική πίεση που δημιουργεί έριδες, αλλά και αφορμές για εκδήλωση αλληλεγγύης, ένας σκοπός που ενώνει και μια μάχη που σημασία έχει να δοθεί κι όχι απαραίτητα να κερδηθεί...
Ο Όλιβερ Χάφνερ δεν είναι ούτε ο Λόουτς ούτε ο μόνιμος σεναριογράφος του, Πολ Λάβερτι, γι’ αυτό και δυσκολεύεται να ξεφύγει από τα εύκολα σχήματα τόσο όσον αφορά στην πλοκή όσο και στους «δειγματοληπτικούς» χαρακτήρες (ανάμεσά τους και ο χύμα Ελληνάρας Δημήτρης Στεφανίδης του cool Αδάμ Μπουσδούκου). Όμως η ματιά του απέναντι στους losers  ήρωές του είναι ζεστή και ο ρεαλισμός των καταστάσεων ελεγχόμενος, ενώ η Καταρίνα Μαρί Σούμπερτ δίκαια απέσπασε υποψηφιότητα για το βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου της Γερμανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Χρήστος  Μήτσης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου