4.3.15

Κυριακή 08/03/15

Η ΚΛΣ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ  ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ* (2012)

Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 18:00



Στα πλαίσια των επιμέρους προβολών της ΚΛΣ, αυτή την Κυριακή 08/03/15 σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην προβολή του ντοκυμαντερ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Η ταινία αυτή απευθύνεται όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη που αναζητά ένα καλύτερο μέλλον στην εκπαίδευση για τις επόμενες γενιές.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ....
Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση (La Educacion Prohibida) είναι ένα ανεξάρτητο ντοκυμαντέρ για την εκπαίδευση που κυκλοφόρησε το 2012. Περιγράφει ποικίλες εναλλακτικές πρακτικές εκπαίδευσης και αντισυμβατικά σχολεία στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προσεγγίσεις όπως η λαϊκή επιμόρφωση, το σύστημα Μοντεσσόρι, η προοδευτική εκπαίδευση, η εκπαίδευση Βάλντορφ, η κατ οίκον διδασκαλία.
Το ντοκυμαντέρ χωρίζεται σε 10 θεματικά επεισόδια, το καθένα από τα οποία παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχολείου και έξω από αυτό. Τα θέματα περιλαμβάνουν την ιστορία του σχολικού συστήματος, την εξουσία και δύναμη στα σχολεία, την αξιολόγηση και το διαχωρισμό των μαθητών, την κοινωνική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και το ρόλο των εκπαιδευτικών και των οικογενειών.
Η ταινία περιέχει σχεδόν 30 λεπτά κινουμένων σχεδίων και μια φανταστική δραματοποιημένη ιστορία που συνδέει τα επεισόδια.
Είναι η πρώτη Ισπανική ταινία που χρηματοδοτήθηκε μέσω της μεθόδου πληθοχρηματοδότησης και προβλήθηκε ταυτόχρονα σε 130 πόλεις, σε 13 χώρες, με συνολικό αριθμό 18.000 θεατών μέσα σε μια μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου