30.11.16

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου - Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο θα προβληθούν δύο σουηδικές ταινίες. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Σουηδίας, του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών (SIA), του Σουηδικού Ινστιτούτο Κινηματογράφου (SFI), και του Σουηδικού Ινστιτούτου (SI).


Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016
Η ΝΕΑΡΗ ΣΟΦΙ ΜΠΕΛΛ
UNGA SOPHIE BELL
Υπόθεση: Μετά το λύκειο αρχίζει η συναρπαστική ζωή! Αυτό πιστεύουν οι καλύτερες φίλες Σοφί και Άλις. Τι κρύβεται όμως στον “πραγματικό” κόσμο; Ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Βερολίνο θα φέρει ανατροπές που δεν έχουν αναγνωριστεί στα παιδικά και εφηβικά χρόνια των κοριτσιών. Η εξαφάνιση της Άλις κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δίνει νέα τροπή στις εξελίξεις.
Σκηνοθεσία: Amanda Adolfsson
Σενάριο: Amanda Adolfsson, Josefin Johansson
Ηθοποιοί: Felice Jankell, Hedda Stiernstedt, Iggy Malmborg
Κατηγορία: Κοινωνική

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016
UNDERDOG 
SVENSKJÄVEL
Υπόθεση: Η νεαρή Dino ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή. Όπως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι σουηδοί άνεργοι, αφήνει την ζωή της Σουηδίας αναζητώντας την τύχη της στη νεόπλουτη πόλη του Όσλο. H νέα της ζωή βρίσκεται όμως σε αδιέξοδο με ανατροφοδότηση προσωρινών θέσεων εργασίας, έλλειψη χρημάτων και σκληρά πάρτι. Όταν σπάει το χέρι της, καταλήγει ως οικονόμος σε μια νορβηγική οικογένεια μεσαίας τάξης, σε μια ζωή πολύ διαφορετική από τη δική της. Στο διάστημα μερικών εβδομάδων βρίσκεται στη μέση ενός τριγωνικού δράματος, ενός παιχνιδιού εξουσίας που κανείς δεν περίμενε.
Σκηνοθεσία: Ronnie Sandahl
Σενάριο: Ronnie Sandahl
Ηθοποιοί: Bianca Kronlöf, Henrik Rafaelsen, Mona Kristiansen
Κατηγορία: Δράμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου