4.2.10

The Wackness- Χυμαδιό

Καρλόβασι 5/2/2010 ώρα 9.00 μμ
Βαθύ 06/02/2010 Σάββατο-07/02/2010 Κυριακή ώρα 8.30μμ

Director:Jonathan Levine
Writer :Jonathan Levine
Release Date:16 October 2008 Genre:Comedy | Drama | Romance Runtime:99 min
Country:USA Language:English Color:Color Filming Locations:New York City, USA
Distribution: Seven Films

Cast:
Ben Kingsley
Talia Balsam
Josh Peck
David Wohl
Famke Janssen
Bob Dishy
Olivia Thirlby
Joanna Merlin
Mary-Kate Olsen
Shannon Briggs
Jane Adams


Καλοκαίρι του '94 στη Νέα Υόρκη. Ο νεαρός Λουκ Σαπίρο μόλις τελείωσε το σχολείο και όλα στη ζωή του φαίνονται βουνό. Δεν έχει φίλους, οι γονείς του ασχολούνται με τα δικά τους προβλήματα, δεν έχει κάνει ακόμα σεξ, δεν ξέρει τι θέλει να κάνει στη ζωή του, πίνει μερικά τσιγαριλίκια την ημέρα, πουλάει μάλιστα και κανένα γραμμάριο από αυτά για να βγάλει χαρτζιλίκι του, ακούει hip-hop και ξεφεύγει από την πραγματικότητα με ονειροφαντασίες. Ζει σε μια πολύ «χυμαδιό φάση»! Παράλληλα επισκέπτεται έναν ψυχίατρο, τον δόκτορα Σκουάιρς που του δίνει ανορθόδοξες συμβουλές...

Δυο άνδρες ηλικιακά σε διαφορετικές φάσεις τις ζωής τους αλλά αναλαμβάνοντας και οι δύο καινούργιους ρόλους κάνουν ντεμπούτο στο ρόλο του εραστή και του πατέρα αντίστοιχα. Υποδύονται τους ρόλους με χιούμορ - όσο έχουν -, ειρωνεία - όση αντέχουν - και «φτιαγμένη» διάθεση. Ένας καινούργιος δημιουργός εξερευνά παράλληλα φάσεις της ζωής δυο ανδρών με όρεξη, ξεγνοιασιά, νοσταλγία και χύμα διάθεση. Βρισκόμαστε στο 1994, η Νέα Υόρκη μόλις απέκτησε καινούριο δήμαρχο, τον Ρόμπι Τζουλιάνι, η μητρόπολη χορεύει hip-hop στους δρόμους και στις κινηματογραφικές αίθουσες σχίζει το «Forrest Gump». Ο σκηνοθέτης καταφέρνει να μιλήσει για το παλιό και το νέο αντιστρέφοντας τα πιόνια του. Ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί το νέο νιώθει κουρασμένος σα να έρχεται από το παρελθόν ενώ ένας άλλος που εκπροσωπεί το παρελθόν δηλώνει με κάθε του κίνηση την επιθυμία του να ξαναγίνει νέος.

Στο εξωτικό και μοναδικό σύμπαν της ανδρικής φιλίας που περιγράφεται εδώ με εμμονή στη λεπτομέρεια ο ένας άνδρας είναι το αντεστραμμένο είδωλο του άλλου. Ο Τζος Πεκ ερμηνεύει με φυσική χάρη και απλότητα τον νέο ενώ ο Μπεν Κίνγκσλεϊ επιστρατεύει κάθε ερμηνευτικό εργαλείο του και κάθε μέλος του σώματός του για αποδώσει τον περίπλοκο χαρακτήρα του ψυχίατρου που βρίσκεται παγιδευμένος στην ίδια την επιστήμη του. Όλα αυτά αναδεικνύοντας ένα καλογραμμένο σενάριο με διαλόγους που ατάκα προς ατάκα χτίζουν την αφήγηση μιας ολόκληρης γενιάς η οποία έχει και μελαγχολία, έχει και αγωνία και τέλος έχει και αυτό με το οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τη ζωή και την καταστροφή: Το γέλιο.
http://movieworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου