1.12.14

Τετάρτη 03/12/14 - Πέμπτη 04/12/14
ΜΕΤΑΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
AEGEAN DOCS

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ


Η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου το διήμερο 03 και 04 Δεκεμβρίου 2014 θα προβάλει στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας 4 από τις βραβευμένες ταινίες του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Nτοκυμαντερ AegeanDocs με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

* ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ της Αφροδίτης Ταυρή, Ελλάδα - ΤΕΤΑΡΤΗ 20:00

Βραβείο Νέου Δημιουργού ταινίας ντοκιμαντέρ στο AegeanDocs 2014
Η ιστορία: Το Πρώτο Σκαλοπάτι είναι ένα ντοκιμαντέρ – καταγραφή του φαινομένου της μετανάστευσης στη Λέσβο, δηλαδή, της εισόδου, της παραμονής, της ενσωμάτωσης ή της περιθωριοποίησης των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα (κυρίως) στο νησί. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται προσπάθεια γραμμικής καταγραφής της πορείας των μεταναστών, από την άφιξή τους στη Λέσβο στα άτομα και τις δομές που τους υποδέχονται αρχικά, μέχρι την καθημερινή τους ζωή. Μέσω της οπτικοακουστικής καταγραφής του φαινομένου αναφαίνονται οι πολιτικές μετανάστευσης της Ελλάδας, οι συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης των μεταναστών, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι όντας σε μια ξένη χώρα, και τέλος, οι δυσκολίες προσαρμογής τους και οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Λέσβου.
*THE MULBERRY HOUSE της Sarah Ishaq, Συρία - ΤΕΤΑΡΤΗ 21:00
Υποψηφιότητα για τo βραβείο καλύτερης πολιτικής ταινίας στο AegeanDocs 2014
Η ιστορία: Η Σάρα,  όταν ήταν έφηβη στα 17, αποφάσισε ν’ αφήσει τον πατέρα της και την καταπιεστική κοινωνία της Υεμένης, και να μετακομίσει στην Σκωτία για να μείνει με την μητέρα της. Δέκα χρόνια αργότερα η Σάρα θα γυρίσει στην Υεμένη, άλλος άνθρωπος, και θα επανασυνδεθεί με την κουλτούρα της πατρίδας των παιδικών της χρόνων… που όμως τώρα είναι στα πρόθυρα μιας επανάστασης.
Τρέιλερ: http://vimeo.com/78457745
*Ο ΜΑΝΑΒΗΣ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, Ελλάδα - ΠΕΜΠΤΗ 20:00
Τιμητική διάκριση καλύτερης κοινωνικής ταινίας στο AegeanDocs 2014
Η ιστορία: Ο Νίκος Αναστασίου, πλανόδιος μανάβης, µε τη γυναίκα του Σοφία, από τη δεκαετία του 1980 κάνουν το ίδιο δρομολόγιο. Μία φορά την εβδομάδα, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ξεκινώντας από τα Τρίκαλα επισκέπτονται τα εγκαταλειμμένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου, µια διαδρομή 75 χιλιομέτρων. Τα τελευταία χρόνια τους βοηθάνε και τα δυο τους παιδιά. Ο Κώστας και ο Θύµιος. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί το ταξίδι τους στις τέσσερις εποχές του χρόνου.
*CHOOSE TO FIGHT του Itay Livne, Ισραήλ - ΠΕΜΠΤΗ 21:30
Υποψηφιότητα για το βραβείο Καλύτερης Κοινωνικής Ταινίας στο AegeanDocs 2014
H ιστορία: O Idan πρέπει να μάθει να μάχεται! Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί ένα αγόρι και το πέρασμα του στην εφηβεία, ενώ εκπαιδεύεται στις πολεμικές τέχνες και μυείται στην κουλτούρα της οικογένειάς του. Ο παππούς του έχει επιβιώσει από το Auschwitz, είναι παρασημοφορημένος στρατιώτης και φημισμένος δάσκαλος πολεμικών τεχνών και ο πατέρας του είναι ο προπονητής του στο γυμναστήριο της οικογένειας… Ο Idan δεν έχει επιλογές. Η άσκηση, οι οικογενειακές σχέσεις και οι οικογενειακές μνήμες, όλα είναι πολύ σκληρά, κι αυτός πρέπει να ν’ ανταπεξέλθει.
O Itay Livne εστιάζει στις οικογενειακές σχέσεις τριών γενιών, αλλά καταφέρνει να αναδείξει τις αντιφάσεις της σύγχρονης κοινωνίας στο Ισραήλ. Αδικαίωτες προσδοκίες, ενοχικές παρακαταθήκες, ανεκπλήρωτα όνειρα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου