14.3.18


Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ο ΗΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ / EL SONIDO DE LOS NINOS (2010)


Υπόθεση: Ο φακός του Arvelo έχει αποτυπώσει  εκατοντάδες παιδικές και νεανικές ορχήστρες, οι οποίες  ξεπροβάλλουν σε πολλές χώρες του κόσμου, έχοντας ως πηγή έμπνευσης, το μουσικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βενεζουέλας, γνωστό ως «El Sistema».
Μέσα από την μουσική, χιλιάδες παιδιά έχουν την δυνατότητα να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον δημιουργικότητας, αλληλεγγύης, διασκέδασης, τέχνης, πειθαρχίας και υψηλών κοινωνικών αξιών. Ο Γκουστάβο Ντουδαµέλ, ο εκπληκτικά ταλαντούχος διευθυντής ορχηστρών από την Βενεζουέλα, µας μεταφέρει στις πιο µακρινές γωνιές του κόσμου και μέσα από τις ιστορίες διάφορων παιδιών που βιώνουν την χαρά της μουσικής, παίρνουμε ένα ισχυρό μήνυμα: «Η μουσική είναι ένα καθολικό δικαίωμα». Γυρισμένο σε επτά διαφορετικές χώρες, το ντοκιμαντέρ είναι μία προτροπή προς όλους να αφήσουν τα παιδιά να παίξουν μουσική, είναι µια διεισδυτική προσέγγιση σε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο, που αναδεικνύει την σημασία της τέχνης ως πνευματικό όπλο ενάντια στην ανθρώπινη σκληρότητα. Είναι μια ιστορία ελπίδας, βγαλμένη από το μέλλον για το παρόν.

* Πριν την προβολή της ταινίας ,στα πλαίσια μίας ξεχωριστής συνεργασίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου , η Σχολή Χορού της Χριστίνας Τσαρδούλια θα παρουσιάσει ένα χορευτικό show υπό τη μουσική του "Dudamel" 

** ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Σκηνοθεσία: Alberto Alvero
Ηθοποιοί:  Jose Antonio Abreu, Daniel Barenboim, Deborah Borda
Κατηγορία: Ντοκιμαντέρ 
Χώρα: Βενεζουέλα 
Διάρκεια: 85’

* Σε συνεργασία με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία  της Βενεζουέλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου