9.2.18

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018


ΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ / POSTALES DE LENIGRADO *   (2007)

Υπόθεση:
Κατά τη διάρκεια της αριστερής εξέγερσης στη δεκαετία του 1960 στη Βενεζουέλα, μια αντάρτισσα , που ζει στο απόρρητο, γεννά την πρώτη της κόρη την Ημέρα της Μητέρας. Εξαιτίας αυτού,  φωτογραφίες της εμφανίζονται στην εφημερίδα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να το σκάσει.. Η καθημερινή ζωή του κοριτσιού καταβάλλεται από κρυφά σημεία, ψεύτικα ονόματα και μεταμφιέσεις. Παράλληλα με τον ξάδελφό της (Teo), θα ξαναζήσει τις περιπέτειες των ανταρτών, δημιουργώντας μια περιπέτεια με ήρωες και στρατηγικές. Ωστόσο, τα παιχνίδια αυτά  δεν κρύβουν τους θανάτους, τα βασανιστήρια, τις καταγγελίες και την προδοσία μεταξύ των ανταρτών.
Τα δύο παιδιά προσπαθούν να μεταμορφωθούν σε “αόρατους ανθρώπους” προκείμενου να ξεφύγουν από τον κίνδυνο. Ωστόσο, γνωρίζουν πως οι γονείς τους δε θα μπορέσουν να επιστρέψουν και το μόνο που λαμβάνουν είναι γράμματα από        το Λένινγκραντ…

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Mariana Rondón
Ηθοποιοί: Laureano Olivares, Greisy Mena, William Cifuentes
Κατηγορία: Δραματική
Χώρα: Βενεζουέλα,
Διάρκεια: 85’
Διακρίσεις:  Βραβείο Κριτικής Eπιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου του Σάο Πάολο 2007. Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) 2008 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Kerala, Ινδία. Και άλλες συμμετοχές και διακρίσεις.   

* Η  ταινία αποτελεί χορηγία της Πρεσβείας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου