28.2.18

 Σάββατο 3 Μαρτίου 2018
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΒΕ / A MAN CALLED OVE (2015)


Υπόθεση:
Ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος. Έχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση. Παλιότερα ήταν ο  διαχειριστής ενός οικισμού με όμορφα σπιτάκια και λιθόστρωτα μονοπάτια, αλλά όχι πια. Όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, ο Όβε περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις. Κανείς δεν τον αντέχει και τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση», αλλά αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι πίσω από τη δύστροπη συμπεριφορά του κρύβεται μια λυπητερή ιστορία. Όταν όμως στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά τα πράγματα αλλάζουν… Μια γλυκόπικρη ταινία για τους παραιτημένους ανθρώπους και το σημαντικό αντίκτυπο που η ζωή τους μπορεί να έχει στις ζωές των άλλων.
Η συγκινητική κι αστεία ιστορία του άντρα που λέγεται Όβε είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του νεαρού συγγραφέα Φρέντρικ Μπάκμαν, ένα best seller που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 χώρες.

Σκηνοθεσία: Hannes Holm
Σενάριο:  Fredrik Backman, Hannes Holm
Ηθοποιοί: Rolf Lassgård, Tobias Almborg, Zozan Akgün
Κατηγορία: Δραμεντί
Χώρα: Σουηδία
Διάρκεια: 116’

Διακρίσεις:  Υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2017. Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής κωμωδίας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία κινηματογράφου 2016. Και πολλές ακόμα συμμετοχές και διακρίσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου